PlayStation 4 – wat is het verschil tussen PS4, PS4 Slim & PS4 Pro? Leave a comment

Je wilt een skin kopen, maar welke PlayStation heb je ook al weer? Of je wilt een cadeau voor iemand kopen, maar weet niet precies welke PlayStation hij of zij heeft. Of ben je op zoek naar de juiste PlayStation en twijfel je welke je moet aanschaffen?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de PS4, PS4 Slim en de PS4 Pro. Goed om deze verschillen te weten als je de moeilijke keuze moet gaan maken tussen deze. Maak je geen zorgen! Wij gaan je helpen met een keuze maken!

Wil je alleen weten welke naam verbonden is aan welke console? Kijk goed naar de afbeelding en zie welke console jij zoekt. Wil je meer weten over de inhoud en prestaties van de PS4, lees dan snel verder!

Sony introduceerde in 2013 de PS4, daarna kwamen ze met de PS4 Slim in 2016 en is de PS4 Pro de nieuwste op de markt, deze werd eind 2016 gelanceerd.

PS4 versus PS4 Slim, wat is het verschil?

De PS4 Slim is als vervanger op de PS4 original gekomen. Als we de specificaties beoordelen, zijn er geen fundamentele verschillen te vinden. Dit betekend dat als we kijken naar de grafische prestaties, de twee hetzelfde zijn. Maar op andere gebieden zijn er wel verschillen te zien, zoals o.a. in het ontwerp, de Wi-Fi-ondersteuning en de poorten. Zo is de PS4 Slim slanker, heeft een lichter gewicht en is deze uitgevoerd in matzwart (in tegenstelling tot de PS4 original, die half glanzend is). De Slim wordt ondersteund met een USB 3.1 aansluiting, de PS4 original met een USB 3.0. De Slim is ge-upgradet om 5 GHz Wi-Fi aan te kunnen, de PS4 original ondersteund dit niet. Ook in energieverbruik is de PS4 Slim een stuk lager.

PS4 Slim versus PS4 Pro, wat is het verschil?

Qua resolutie is de PS4 Pro beduidend beter dan de PS4 Slim; dit is 4x hoger dan de PS4 Slim. Dit is een enorm verschil! Als we kijken naar het geheugen zijn ze gelijk aan elkaar, wel is er een klein verschil in de opslag harde schijf. De PS4 Pro heeft tevens drie USB 3.1 poorten, de PS4 Slim slechts twee.

Welke PS4 moet je nu kopen?

Maakt het qua budget niet uit? Dan raden we de PS4 Pro aan, dit is de beste van de drie. Mochten de financiën niet onbeperkt zijn, dan kun je het beste gaan voor de PS4 Slim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *