PlayStation 4 – wat is het verschil tussen PS4, PS4 Slim & PS4 Pro? 2

Je wilt een skin kopen, maar welke PlayStation heb je ook al weer? Of je wilt een cadeau voor iemand kopen, maar weet niet precies welke PlayStation hij of zij heeft. Of ben je op zoek naar de juiste PlayStation en twijfel je welke je moet aanschaffen?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de PS4, PS4 Slim en de PS4 Pro. Goed om deze verschillen te weten als je de moeilijke keuze moet gaan maken tussen deze. Maak je geen zorgen! Wij gaan je helpen met een keuze maken!

Wil je alleen weten welke naam verbonden is aan welke console? Kijk goed naar de afbeelding en zie welke console jij zoekt. Wil je meer weten over de inhoud en prestaties van de PS4, lees dan snel verder!

Sony introduceerde in 2013 de PS4, daarna kwamen ze met de PS4 Slim in 2016 en is de PS4 Pro de nieuwste op de markt, deze werd eind 2016 gelanceerd.

PS4 versus PS4 Slim, wat is het verschil?

De PS4 Slim is een verbeterde versie van de originele PS4-console van Sony. Er zijn verschillende belangrijke verschillen tussen de twee consoles, hoewel ze veel van dezelfde functies en specificaties delen.

Een van de grootste verschillen tussen de PS4 en PS4 Slim is het ontwerp. Zoals de naam al doet vermoeden, is de PS4 Slim compacter en slanker dan de originele PS4. Het heeft ook afgeronde hoeken en een matzwarte afwerking, terwijl de originele PS4 hoekiger was en een glanzende afwerking had. Dit maakt de PS4 Slim gemakkelijker te plaatsen in kleine ruimtes en ziet er ook stijlvoller uit.

Een ander verschil is het stroomverbruik. De Playstation4 Slim verbruikt minder stroom dan de originele Playstation4, wat betekent dat het energiezuiniger is en mogelijk lagere energiekosten met zich meebrengt. Ook het gewicht van de PS4 Slim is minder, wat hem draagbaarder maakt.

Een derde verschil is de opslagcapaciteit. De originele PS4 werd geleverd met een harde schijf van 500 GB of 1 TB, terwijl de PS4 Slim standaard geleverd wordt met 500 GB opslag. Het is wel mogelijk om de harde schijf van de PS4 Slim te vervangen of te upgraden.

Een vierde verschil is de geluidsproductie. De PS4 Slim is stiller dan de originele PS4. Dit komt door de verbeterde koeling, waardoor de console minder hard hoeft te werken om de temperatuur laag te houden.

Ten slotte heeft de PS4 Slim een paar extra functies ten opzichte van de originele PS4. Zo heeft de Slim een extra USB-poort aan de achterkant van de console en ondersteunt het de 5GHz Wi-Fi-standaard, terwijl de originele PS4 dit niet doet.

Over het algemeen biedt de PS4 Slim veel van dezelfde functies als de originele PS4, maar in een compacter, energiezuiniger en stijlvoller ontwerp.

PS4 Slim versus PS4 Pro, wat is het verschil?

De PS4 Slim en PS4 Pro zijn twee verschillende versies van de PlayStation 4-console van Sony. Hoewel beide consoles dezelfde basisfunctionaliteit bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een van de belangrijkste verschillen is de hardware. De PS4 Pro heeft een krachtigere processor en een betere grafische kaart dan de PS4 Slim, waardoor het beter in staat is om games af te spelen in hogere resoluties en met betere visuele effecten. De PS4 Pro heeft bijvoorbeeld 8GB GDDR5 RAM vergeleken met de 8GB DDR5 RAM van de PS4 Slim. De Pro-versie heeft ook een 4.20 Teraflops AMD Radeon grafische kaart, terwijl de Slim een 1.84 Teraflops AMD Radeon grafische kaart heeft. Qua resolutie is de PS4 Pro dus beduidend beter dan de PS4 Slim; dit is 4x hoger dan de PS4 Slim

Een ander verschil is de mogelijkheid van 4K-ondersteuning. De PS4 Pro is in staat om games af te spelen in 4K-resolutie, terwijl de PS4 Slim maximaal een 1080p-resolutie ondersteunt. Dit betekent dat de games op de Pro-versie scherper en gedetailleerder worden weergegeven, waardoor de game-ervaring verbeterd wordt.

De PS4 Pro heeft ook een optische audio-uitgang, wat betekent dat hij kan worden aangesloten op een home cinema systeem of surround sound-systeem om een betere audio-ervaring te bieden. De PS4 Slim heeft deze functie niet, maar heeft wel een HDMI-uitgang voor audio- en videoverbinding.

Daarnaast is de PS4 Pro ook groter en zwaarder dan de PS4 Slim. De Pro-versie heeft ook een extra USB-poort aan de achterkant van de console. De PS4 Pro heeft drie USB 3.1 poorten, de PS4 Slim slechts twee.

Al met al biedt de PS4 Pro een betere game-ervaring voor gamers die op zoek zijn naar een console die krachtiger is en in staat is om games in 4K-resolutie af te spelen. De PS4 Slim is echter een goede optie voor gamers die een betaalbare console zoeken die nog steeds goed presteert en gemakkelijk te dragen is

Welke PS4 moet je nu kopen?

Maakt het qua budget niet uit? Dan raden we de PS4 Pro aan, dit is de beste van de drie. Mochten de financiën niet onbeperkt zijn, dan kun je het beste gaan voor de PS4 Slim.

2 Comments

  1. hallo,ik ben geen gamer,maar af en toe speler en t liefs advencher spellen,wil een ps 4 of ps 4slim,wat is voor mij t beste,groetjes mevrouw R WOLTERS

    1. Wij raden dan de PS4 Slim aan, met name omdat die net wat compacter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Hulp nodig via Whatsapp?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?