van Gogh PS5 skin

Wat is het verschil tussen de Ps5 (disk) en de Ps5 digital Leave a comment

De Playstation 5 kent twee verschillende versies, namelijk de Ps5 en de Ps5 digital. Om een goede keuze te maken tussen beide varianten is het handig om de verschillen tussen de uitvoeringen te weten. Daarom vindt hier een vergelijking plaats met benoeming van de meest opvallende verschillen in kenmerken.

Verschil in aanwezigheid schijflade

De Playstation 5 uitgevoerd als Ps5 beschikt over een schijflade en deze ontbreekt bij de Ps5 digital. De schijflade van de nieuwe Sony console is te gebruiken om een fysieke game in te voeren. Het is tevens mogelijk om de schijflade te gebruiken om Blu-ray af te spelen. Dat voorziet in de optie om de oude Ps4 games af te spelen op cd.

De uitvoering zonder schijflade betekent dat je voor het spelen van een game deze eerst dient te downloaden. Dat scheelt natuurlijk ruimte in je kamer omdat je geen fysieke games hoeft op te bergen. Het is wel een stuk lastiger om met de Ps5 digital tussen vrienden games uit te wisselen. Of om oude games te spelen.

Verschil in formaat

Daarnaast is er een verschil in het formaat. De console met schijflade heeft een formaat van 390×104 x106 mm en de console zonder schijflade heeft een formaat van 390x92x260 mm. De Ps5 digital heeft met het ontbreken van de schijflade wel een smaller design in vergelijking met de Ps5. Dat scheelt toch zeker een dikke centimeter.

Verschil in prijs

Er is ook een verschil in de prijs van de Ps5 en Ps5 digital. De eerstgenoemde versie is voor een prijs van 499,99 euro verkrijgbaar. De Ps5 digital is goedkoper te verkrijgen en kost 399,99 euro. Het verschil in de prijs tussen beide uitvoeringen is het herleiden naar de aanwezigheid van de schijflade bij de duurdere versie. De hardware kent wat dat betreft geen verschil, want die is voor beide varianten van de Playstation 5 hetzelfde.

Keuze maken

De schijflade maakt tussen beide varianten het grootste verschil uit. Dat is wel een belangrijk verschil, want het gaat hierbij om de manier waarop games te spelen zijn. Het downloaden van games via PlayStation Store is bijvoorbeeld bij de versie met een schijflade niet nodig. Om een goede keuze te maken, is het aan te raden om naar je eigen voorkeur te kijken. Vind je het prima om games te downloaden en hoef je de fysieke gameversie niet? In dat geval is de keuze voor een Ps5 digital snel gemaakt. Wil je met gemak oude games spelen en snel met je vrienden games uitwisselen? Kies dan voor de Ps5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *