van Gogh PS5 skin

Wat is het verschil tussen de Ps5 (disk) en de Ps5 digital Leave a comment

PS5 Disc versus PS5 Digital: Wat is het verschil?

Bent u van plan om een PlayStation 5 (PS5) te kopen, maar weet u niet welke versie u moet kiezen? In dit artikel leggen we het verschil uit tussen de PS5 Disc-editie en de PS5 Digital-editie.

PS5 Disc: Fysieke games en hogere prijs

De belangrijkste factor die de twee edities van elkaar onderscheidt, is het feit dat de PS5 Disc-editie een schijflade heeft waarop u fysieke games kunt plaatsen, terwijl de PS5 Digital-editie dat niet heeft. In plaats daarvan kunt u met de Digital-editie alleen digitale games downloaden en spelen. Dit betekent dat als u de PS5 Disc-editie kiest, u ook fysieke kopieën van uw favoriete spellen kunt kopen en afspelen, terwijl u met de Digital-editie beperkt bent tot alleen digitale kopieën.

Een ander verschil tussen de twee versies is de prijs. Omdat de Disc-editie een extra schijflade bevat, is deze duurder dan de Digital-editie. Dit betekent dat als u geen behoefte heeft aan fysieke games, u waarschijnlijk beter af bent met de Digital-editie, aangezien deze goedkoper is.

PS5 Digital: Alleen digitale games

Met de PS5 Digital-editie kunt u alleen digitale games downloaden en spelen. Hoewel dit betekent dat u geen fysieke games kunt spelen, heeft het wel een voordeel: het is goedkoper dan de Disc-editie. Als u voornamelijk geïnteresseerd bent in het spelen van digitale games en geen behoefte heeft aan fysieke kopieën, dan is de PS5 Digital-editie de juiste keuze voor u.

Overwegingen

Tot slot is het de moeite waard om op te merken dat de PS5 Disc-editie mogelijk iets groter is dan de Digital-editie vanwege de extra schijflade. Dit kan een overweging zijn als u beperkte ruimte heeft in uw entertainmentcentrum.

Hieronder vindt u een tabel met technische specificaties voor beide versies van de PS5.

  PS5 Disc-editie PS5 Digital-editie
Schijflade Ja Nee
Digitale games Ja Ja
Fysieke games Ja Nee
Prijs Hoger Lager
Opslagruimte 825 GB 825 GB
Afmetingen 390 mm x 104 mm x 260 mm 390 mm x 92 mm x 260 mm
Gewicht 4,5 kg 3,9 kg
Ondersteunde resoluties 720p, 1080i, 1080p, 4K, 8K HDR 720p, 1080i, 1080p, 4K, 8K HDR
Optische drive 4K UHD Blu-ray Nee

Conclusie

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen om het verschil tussen de PS5 Disc-editie en de PS5 Digital-editie beter te begrijpen, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw behoeften en budget. Op Consolestickers.nl verkopen wij alleen skins voor de disc versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Hulp nodig via Whatsapp?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?