ps4 pro

SONY kondigt PS4 PRO met 4K en HDR aan Leave a comment

Sony heeft twee nieuwe modellen van de PS4 aangekondigd. De PS4 Slim is dunner, de PlayStation 4 Pro is sneller en kan games in 4K aan.

Sony benadrukt dat de PlayStation 4 Pro nog altijd een PlayStation 4 is, en dezelfde games draait als de huidige spelcomputer. Wel doet de PS4 Pro dat op 4K-resolutie, waar de reguliere PlayStation 4 maximaal 1080p aankan.

Daarvoor heeft de PS4 Plus meer dan dubbel zoveel grafische kracht van de normale PS4 en een snellere processor. Ook is de Pro uitgerust met een harde schrijf van 1 terabyte, een snellere ssd-schijf is echter nog steeds niet standaard.

Waar 4K over de resolutie gaat, slaat HDR op het kleurbereik van geschikte tv’s. HDR-tv’s kunnen meer kleuren en een grotere scheiding tussen diepe zwarten en felle kleuren laten zien dan normale tv’s. Ook de huidige PlayStation 4 kan binnenkort HDR-beelden tonen, na een aanstaande software-update.

Games in 4K met de PS4 PRO

Sony toonde tijdens de presentatie van de PS4 Pro games als Deus Ex: Mankind Divided in 4K-resolutie. De nieuwe PlayStation kan nieuwe games afspelen in die hogere resolutie, en zou ook meer details kunnen laten zien dan de huidige PS4. Het gaat daarbij wel om games die de nieuwe PS4 Pro ondersteunen, zoals onder meer nog te verschijnen titels als Battlefield 1 en Dishonored 2. Dezelfde game is dan op zowel de normale PS4 als de Pro te spelen, met meer details en een hogere resolutie op de Pro.

Ook verbetert de PS4 Pro de VR-ervaring van PS VR, met scherpere beelden en een hogere beeldsnelheid. Die zaken zijn bij virtual reality belangrijk omdat beelden dan realistischer ogen.

De PS4 Pro kan naast games ook video’s in 4K en HDR tonen, en krijgt daarvoor onder meer nieuwe apps van YouTube en Netflix die voor zulke video’s geschikt zijn. Netflix maakt al enkele van zijn series in 4K en HDR. De PS4 Pro is echter niet geschikt voor 4K Blurays.

De PlayStation 4 Pro is dikker dan het normale model en heeft een uiterlijk dat bestaat uit drie ‘lagen’, waar de reguliere PS4 twee van die lagen heeft. De PS4 Pro is vanaf 10 november beschikbaar voor 399 euro, dezelfde prijs als de PS4 toen die voor het eerst beschikbaar kwam.

PlayStation 4 Slim

Sony heeft daarnaast de reguliere PS4 in een dunner jasje gestoken. De PS4 Slim is op zijn zichtbaar verminderde dikte even groot als de huidige PS4, en net zo snel.

De PS4 Slim gaat in de meeste landen op 15 september in de verkoop, vanaf 299 euro. Zowel de PS4 Pro als Slim worden geleverd met een licht vernieuwde DualShock 4-controller, waarbij de lichtbalk ook door het touchvlak midden op de controller zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Hulp nodig via Whatsapp?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?